Reţete culinare
1280 accesări 14 Septembrie 2015 0 comentarii

Cauzele colesterolului crescut

Termenul medical de colesterol sanguin se referă la două tipuri de lipide: colesterolul LDL, care înseamnă proteine cu densitate mică, aşa numitul colesterol „rău” şi colesterolul HDL, care înseamnă proteine cu densitate mare şi care este colesterolul „bun”.

Aceste lipoproteine sunt nişte particule concentrate care ajung în organism acolo unde este nevoie de ele. Cauzele care pot produce un colesterol mărit sunt variate şi de multe ori pot fi ţinute în frâu.

- creşterea în greutate duce la mărirea trigliceridelor şi la diminuarea colesterolului „bun”.

- lipsa mişcării produce modificări importante în procesul de acumulare a grăsimilor. De aceea, efortul fizic măreşte rezistenţa corpului şi înlătură riscul de boli de inimă.

- nicotina scade colesterolul „bun” şi afectează vasele de sânge.

Stresul este şi el pe lista neagră a factorilor care influenţează creşterea colesterolului, fapt demonstrat prin modificările dietei. Din acest motiv, pacienţii simt nevoia să consume alimente cu un conţinut ridicat de zahăr în doze mult mai mari decât cele recomandate.

Taguri articol: colesterol

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.