Sfatul medicului
1239 accesări 13 Iunie 2017 0 comentarii

Ce analize le sunt recomandate bărbaţilor cu vârsta de peste 45 de ani

Prevenirea problemelor de sănătate joacă un rol extrem de important în viaţa oricărui om, astfel grija pentru a depista din timp o boală/afecţiune, mai gravă sau mai puţin gravă constituie un element important în domeniu medical.

Analizele medicale de rutină (uzuale), au precizat reprezentanţii clinicii Iowemed din Constanţa, reprezintă una dintre cele mai importante metode de screening pentru diferite boli. Acestea pot identifica factorii de risc şi măsurile care sunt necesare pentru a opri evoluţia bolii. Astfel, analizele de rutină pot fi recomandate în funcţie de vârstă, starea de sănătate şi istoricul familial.

În cazul bărbaţilor, însă, la 45 de ani se poate începe cu profilaxia cancerului de prostată, diagnosticarea precoce a cancerului colorectal, profilaxia infarctului miocardic, deteriorarea mentală.

Între 46 şi 49 de ani se recomandă, în plus şi analize de sânge în cadrul unui control general, diabet sau disfuncţii gastrice. După 70 de ani, la fiecare cinci ani se recomandă un control general, glicemia, albumina urinară, acestea fiind necesare pentru depistarea diabetului, precum şi alte analize pentru identificarea posibilelor disfuncţii gastrice, dar şi analizele de seleniuşi vitamina D3. Dacă nivelul este scăzut, atunci pacientul prezintă un risc crescut pentru diferite tipuri de cancer.

Taguri articol: sfatul medicului analize boli control depistare diagnostic medic prostată disfuncţii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.