14 Septembrie 2015
1435 accesări
0 comentarii

Într-o alimentaţie echilibrată, energia furnizată de lipide, substanţe ce au rol energetic şi asigură integritatea membranelor celulare, trebuie să reprezinte maximum 35% din energia totală, susţin medicii.

Pentru aceasta, este recomandată cea mai mare varietate alimentară: produsele din carne de pasăre şi unele specii de peşte, uleiul de floarea - soarelui, de cocos, de măsline sau de avocado, seminţe de in, produsele lactate, dar şi dulciuri.

„Toate aceste alimente au rol energetic şi metabolic şi participă la formarea unor substanţe indispensabile organismului. Atenţie însă! Excesul de lipide produce obezitate. Alimentaţia sănătoasă nu trebuie să conţină un aport de lipide mai mare de 30% din aportul energetic total zilnic.

Se pare că peştele consumat de două ori pe săptămână are rolul de a reduce mortalitatea de cauză coronariană, iar consumul de alimente bogate în acizi graşi polinesaturaţi reduce riscul de mortalitate cardiovasculară la cei care au avut deja un eveniment cardiovascular”, spune dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul DSP Constanţa.

Taguri articol: loti popescu alimente lipide

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase