Sfatul medicului
1968 accesări 20 Septembrie 2016 0 comentarii

Ce trebuie să faci înainte să ţi se ia analizele de sânge

De multe ori, stabilirea unui diagnostic nu poate fi realizată în lipsa unor analize medicale. Tocmai de aceea, specialiştii din cadrul Spitalului privat Medstar ne sfătuiesc ca, atunci când mergem pentru recoltare de sânge, să urmăm anumite reguli.

Se recomandă evitarea efortului fizic şi a activităţilor stresante înainte de recoltare. Nu consumaţi alimente sau lichide, mai ales dulci, care pot influenţa rezultatul analizelor în mod direct, cum ar fi glicemie, colesterol, trigliceride, sau indirect, prin creşterea turbi-dităţii sângelui.

Anumite analize, cum ar fi bilanţul lipidic, dozările de insulină, necesită o perioadă mai lungă de inaniţie sau o perioadă de dietă. Este bine să solicitaţi informaţii legate de condiţiile de recoltare fie medicului care v-a făcut trimiterea, fie personalului laboratorului ce urmează să efectueze investigaţiile.

Atenţie, există medicamente care pot modifica rezultatul analizelor. În cazul în care urmaţi un tratament, este bine să informaţi medicul care v-a recomandat analizele, pentru a afla dacă este necesar să întrerupeţi temporar medicaţia sau dacă este suficient să comunicaţi personalului laboratorului tratamentul urmat.

Taguri articol: sfatul medicului donare de sange

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.