11 Ianuarie 2018
1638 accesări
0 comentarii

Se ştie că foarte multe femei aleg să aducă pe lume copiii prin intermediul operaţiilor de cezariană. Acestea trebuie să ştie că naşterea prin cezariană este o intervenţie chirurgicală, care a ajuns să facă parte din rutina venirii pe lume a unui copil.

Aşa că viitoarele mămici trebuie să se informeze, din timp, ce presupune o operaţie de cezariană, cât timp durează până când aceasta se vindecă etc.

Operaţia cezariană constituie naşterea unui copil prin intermediul unei incizii aplicate chirurgical în abdomenul şi uterul mamei. În anumite cazuri, intervenţia poate fi programată în avans, asta în timp ce în altele se impune ca urmare a unor complicaţii neprevăzute.

Tocmai de aceea, susţine Liliana Tudose, educator prenatal Lamaze, emoţiile pot fi foarte mari o dată cu apropierea momentului naşterii. Ba chiar, pot copleşi la un moment dat femeia gravidă.

„Chiar dacă am spune că este doar o intervenţie chirurgicală, care este specialitatea medicului, femeile au nevoie să cunoască, pas cu pas, etapele prin care trec, dar mai mult, să-şi exprime, să conştientizeze emoţiile, să aibă un plan, înainte, în timpul şi după operaţia cezariană”, a explicat specialistul.

Taguri articol: sfatul medicului liliana tudose cezariana mămici

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU