03 August 2016
1581 accesări
0 comentarii

Ceaiul negru este produs din frunzele şi tulpinile unei plante din care se produce şi ceaiul verde, doar că acesta are alte proprietăţi, deoarece este obţinut din frunze proaspete, iar ceaiul negru din frunze ajunse la maturitate.
Ceaiul negru este indicat a fi consumat de persoanele care studiază mult, deoarece îmbunătăţeşte memoria. Este foarte utilizat în tratarea durerilor de cap (cefalee) şi reglarea tensiunii arteriale, precum şi pentru prevenirea bolilor de inimă, a bolii Parkinson, reducerea riscului de cancer gastric, de colon, pulmonar, ovarian şi de sân. Este folosit şi în tratarea diabetului de tip 2, a tulburărilor gastrointestinale (vărsături, diaree) etc. În combinaţie cu diverse alte produse, ceaiul negru este folosit de unele persoane pentru pierderea în greutate.

„Beneficiile ceaiului negru includ scăderea nivelului de colesterol, ameliorarea simptomelor cauzate de probleme digestive etc. Ceaiul negru este unul dintre cele mai populare ceaiuri şi este bine-cunoscut pentru calităţile sale medicinale şi beneficiile sale multiple”, explică Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Taguri articol: remedii naturiste ceai

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU