Remedii naturiste
1512 accesări 08 Ianuarie 2016 0 comentarii

Ceaiul Rooibos poate combate infertilitatea masculină

Un stil de viaţă nesănătos poate duce la instalarea infertilităţii la bărbaţi, indiferent de vârstă. Studiile arată că, pe lângă un tratament de specialitate, aceştia pot apela şi la o soluţie mai naturală care poate preveni infertilitatea: ceaiul Rooibos.

Acest ceai roşu african este o băutură colorată, cu o aromă dulce, ce poate fi consumată de adulţi şi copii deopotrivă. Studiile arată că, pe lângă un gust plăcut şi inconfundabil, ceaiul Rooibos oferă şi multe beneficii pentru sănătate, scăzând şansele de instalarea a infertilităţii masculine.

„Fumatul, consumul de alcool, consumul exagerat al unor medicamente, pesticidele sau stresul pot fi responsabile pentru infertilitate. De asemenea, diabetul zaharat poate duce la infertilitatea masculină”, declară prof. univ. dr. Viorel Tode.

Studiile arată că ceaiul Rooibos are capacitatea de a reduce stresul la toate nivelurile. Cercetătorii din cadrul Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite arată că proprietăţile antioxidante ale ceaiului Rooibos protejează celulele corpului de stresul oxidativ. Tot datorită conţinutului de antioxidanţi, acest ceai reduce stresul resimţit după o zi obositoare.

De asemenea, acest ceai ţine sub control nivelul glicemiei, prevenind diabetul.

În plus, un consum regulat de ceai Rooibos oferă o mai bună calitate a spermei, crescând fertilitatea.

Taguri articol: remedii naturiste infertilitate ceaiuri

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.