Remedii naturiste
1582 accesări 03 Februarie 2016 0 comentarii

Combateţi răceala cu lămâie şi bicarbonat de sodiu

Spre deosebire de gripă, viroza respiratorie nu necesită un tratament medicamentos complex şi, indiferent de remediile folosite, aceasta va dura aproximativ o săptămână. Chiar şi aşa, remediile ajută la ameliorarea simptomelor supărătoare, cum ar fi febra, durerile în gât, nasul înfundat, migrenele sau durerile musculare.

Medicii de familie recomandă odihna, hidratarea cu ceaiuri şi supe preparate în casă şi un tratament medicamentos, de obicei pe bază de paracetamol.
Un remediu natural eficient în combaterea răcelii este amestecul de suc de lămâie şi bicarbonat de sodiu. Lămâia oferă vitamina C atât de necesară corpului în această perioadă, iar bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea sucului de lămâie, contribuind activ la neutralizarea virusului, prin efectul alcalin. Stoarceţi sucul de la o lămâie, peste care adăugaţi o linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu. Lăsaţi totul pentru câteva minute, iar apoi completaţi paharul cu apă. Beţi câte puţin din el pe parcursul întregii zile. În scurt timp, simptomele se vor ameliora vizibil.

Taguri articol: remedii naturiste migrene remediu lămâie paracetamol ceai viroza nas răceli hidratarea

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.