28 Octombrie 2022
184 accesări
0 comentarii

În general, specialiștii recomandă consumul semințelor de floarea-soarelui pentru sănătate, deoarece conțin o serie de nutrienți esențiali de înaltă calitate. Cu toate acestea, consumul cojilor de semințe de floarea-soarelui trebuie evitat, deoarece poate fi contraproductiv. De ce? Semințele de floarea-soarelui conțin o cantitate mare de acizi grași nesaturați. Acestea pot să protejeze sănătatea cardiovasculară, modulând nivelurile de inflamație din organism. Principala problemă cu coaja semințelor de floarea-soarelui este faptul că pot provoca leziuni ale tractului digestiv din cauza formei lor ascuțite.

Acestea se pot acumula în diverticulii intestinali. Totodată, trebuie știut că aceste coji nu au o valoare nutritivă remarcabilă, spre deosebire de miez, care se remarcă prin conținutul de acizi grași Omega 3. Acestea s-au dovedit a fi chiar utile pentru tratamentul unor patologii inflamatorii, precum artrita reumatoidă. În plus, semințele de floarea-soarelui au o concentrație semnificativă de proteine, esențiale pentru o bună sănătate musculară, așa cum a confirmat un studiu recent. Ingerarea cojilor poate crește inclusiv riscul de a suferi de diaree sau greață. Acest lucru apare din cauza conținutului ridicat de fibre cu efect laxativ. Aportul de fibre alimentare este necesar, dar în cantități adecvate. În plus, fibrele nu trebuie să provoace blocaje la nivelul tubului digestiv.

Taguri articol: sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU