20 Iulie 2017
2156 accesări
0 comentarii

Potrivit statisticilor, românii consumă cantităţi mai mari de alcool decât restul europenilor şi de la vârste mai fragede, fără a ţine cont de incidenţa mare a bolilor care survin din acest obicei.

Astfel, medicii ne avertizează că multe boli sunt asociate consumului susţinut de alcool, chiar dacă nu se întrece limita zilnică. S-ar părea că, dintre toate organele din corp, ficatul este unul dintre cele mai afectate organe.

„Alcoolul este a treia cauză de boală şi moarte prematură. Alcoolul este un factor de risc pentru mai mult de 200 boli, între care: boli de ficat şi pancreas, unele tipuri de cancer, diabet, boli cardiovasculare, obezitate, tulburări psihice. Consumul de alcool în timpul sarcinii se asociază cu malformaţii ale fătului şi scăderea performanţelor intelectuale ale copilului. Alcoolul este cea mai răspândită substanţă utilizată în scop de relaxare. Consumul de alcool de la o vârstă tânără şi obiceiul de a bea frecvent sau în cantităţi mari poate conduce la dependenţa de alcool şi la deteriorarea gravă a sănătăţii, relaţiilor personale şi carierei. Tinerii nu conştientizează că îşi fac ficatul praf de la 15 ani sau chiar mai devreme”, au declarat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii