Frumuseţe
1583 accesări 29 Februarie 2016 1 comentariu

Credeai că faci bine, dar nu e aşa! Patru greşeli frecvente în îngrijirea părului

Un păr frumos este visul oricărei femei. Măşti, sfaturi, uleiuri, tunsori...tot ce se poate pentru a avea o podoabă capilară ca în reviste. Uneori, excesul de zel dăunează grav sănătăţii firului de păr. Iată un top al celor mai frecvente mituri despre îngrijirea părului:

1. Părul spălat prea des se usucă şi se degradează

Spălatul frecvent nu dăunează părului, atât timp cât este folosit un şampon adecvat tipului tău de păr. În schimb, lucrurile care pot dăuna părului sunt decolorarea şi vopsirea frecventă.

2. Şampoanele şi măştile trebuie să fie cât mai naturale, fără conservanţi artificial

Nu este o regulă, întrucât produsele naturale pot fi şi puternic alergene în cazul unui scalp agresat chimic, cu vopsea, decolorări, produse de coafat.Pe de altă parte, ingredientele din măştile naturale pot hidrata la suprafaţă, dar nu pătrund la nivelul cuticulei, unele având molecule foarte mari.Uleiul de măsline, mai ales cel produs prin presare la rece şi care îşi păstrează toate proprietăţile naturale, este un excelent emolient şi hidratant, dar trebuie lăsat doar câteva ore pe păr şi apoi îndepărtat, iar efectul este doar de moment.În schimb, produsele cosmetice moderne utilizează o tehnologie specială, care permite microparticulelor de ulei să intre în firul de păr şi microfibrelor să se integreze în structura acestuia şi să reconstruiască temporar cuticulele răsfirate, scrie csid.ro

Pe de altă parte, parabenii sau alţi conservanţi din şampoane sau măşti nu se pot absorbi prin scalp şi nu au cum să intre în circulaţia generală, chiar dacă sunt încorporaţi temporar în firul de păr.

3. Perierea părului este mai bună decât pieptănarea.

Părul reacţionează mai bine la un pieptăn, pentru că perierea îl electrizează şi firele par mai neuniforme. În schimb, perierea stimulează circulaţia la nivelul scalpului.

4. Îmi cade mult păr... aşa că îl tund!

Adevărul este la mijloc. O tunsoare proaspătă, care uniformizează părul, creează impresia unui păr îngrijt. Însă asta nu înseamnă că nu va mai cădea dacă există o problemă reală la nivelul scalpului. Să nu uităm însă că un păr lung este mai agresat în timpul coafării şi spălării, iar firele mai lungi care oricum ar cădea în număr de câteva sute zilnic, sunt mai vizibile şi astfel panica mai mare.De fapt, tăierea părului îndepărtează vârfurile tocite, iar părul pare mai sănătos, partea terminală şi vârfurile, mai strălucitoare, iar culoarea, uniformă, scrie csid.ro

Taguri articol: frumusete sfaturi îngrijire cosmetice

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

23 ianuarie 2017 Cursuri de Coafor
Cursuri de Coafor la Academia de Coafor

Absolventii cursului de Coafor organizat deAcademia de Coafor & Make-up stiu exact cum evite greselile legate de ingrijirea parului. Gratie trainerului Dorina, toti elevii pornescu cu dreptul in cariera. Diplome recunoscute national si international. Detalii la: 021.337.27424

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.