Îngrijire
6323 accesări 08 Decembrie 2015 1 comentariu

Tinereţe cu păr alb. Vreo problemă?

Părul alb apare la fiecare dintre noi la un moment dat în viaţă. Dar de ce unora le apar primele fire de păr alb la 20 de ani, în timp ce altora, la 50? Dacă aţi observat că albiţi prematur, iar ideea de a vă vopsi nu vă surâde, vedeţi ce puteţi face pentru a împiedica acest proces.

Când are loc albirea prematură a părului?

Specialiştii spun că părul devine gri atunci când celulele care colorează firul de păr nu mai produc pigment. De asemenea, peroxidul de hidrogen produs în mod natural în firul de păr poate deschide culoarea acestuia.

De obicei, persoanele albe caucaziene albesc în jurul vârstei de 35 de ani, asiaticii, la aproape 40 de ani, iar afro-americanii, la 45 de ani. Jumătate din populaţie are suficiente fire albe până să împlinească 50 de ani.

Poate fi considerat că o persoană din rasa albă caucaziană albeşte prematur atunci când îi apar fire albe până să împlinească vârsta de 20 de ani.

Albirea prematură, o problemă medicală?

Albirea părului este un proces natural şi nu poate fi considerată o problemă medicală, cu excepţia cazurilor foarte rare.

Contrar credinţei populare, stresul nu are nimic de a face cu albirea părului. Oamenii de ştiinţă nu cunosc cauza albirii premature a părului, însă sunt de părere că moştenirea genetică joacă un rol important.

De asemenea, deficitul de vitamina B12 sau problemele cu glanda pituitară sau tiroidă pot determina albirea prematură care, din fericire, este reversibilă dacă problemele sunt rezolvate.

Ce puteţi face

În cazul în care vă confruntaţi cu albirea prematură a părului, aveţi la dispoziţie două posibilităţi: fie alegeţi să vă ascundeţi firele de păr albe, fie le acceptaţi aşa cum sunt.

În ceea ce priveşte prima soluţie, în prezent, vă stă la dispoziţie o paletă largă de produse de vopsire, decolorare sau tratare a firelor albe. Trebuie doar să găsiţi varianta care vi se potriveşte cel mai bine.

Desigur, puteţi la fel de bine să acceptaţi şi să vă asumaţi noul aspect al părului, mai ales că acest lucru începe să devină o modă printre tinerele mămici şi chiar fotomodele.

„Faptul că părul gri sau alb ne face mai bătrâni este doar un mit. Dacă sunteţi o persoană tânără, plină de viaţă şi activă, albirea părului nu vă va afecta. Totul stă în atitudine”, declară Diana Jewell, autoarea cărţii „Going Gray, Looking Great”.

Taguri articol: îngrijire stres

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

23 ianuarie 2017 Dorina
Curs coafor stilist

Orice problema legata de par se poate rezolva la Academia de Coafor & Make-up. Cursul de Coafor este tinut de Dorina Gheorghe, trainer cu peste 10 ani experienta in saloane de top. Diplomele sunt recunoscute national si international. Detalii la: 021.337.27424

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.