23 Octombrie 2015
3462 accesări
0 comentarii

Pentru majoritatea părinţilor, îngrijirea unui copil venit pe lume reprezintă o adevărată provocare. Fiind atât de fragili, bebeluşii ne-cesită o îngrijire specială, inclusiv în ceea ce priveşte produsele de igienă sau îngrijire de zi cu zi. Familia devine mult mai atentă la produsele utilizate, la etichetele acestora, pentru a nu pune în pericol sănătatea celui mic.

„Venirea pe lume a unui copil reprezintă un motiv pentru a recon-sidera stilul de viaţă pe care îl abordează. Părinţii încep să fie mult mai preocupaţi de produsele pe care le cumpără, de ce creme sau detergenţi utilizează când vine vorba de pielea nou-născutului. De altfel, pielea bebeluşului este diferită de cea a unui adult, are un Ph diferit, este mai sensibilă şi mai predispusă la iritaţii şi infecţii şi are nevoie de îngrijiri speciale, cu produse concepute special pentru cei mici.

Curăţarea, hidratarea corespunzătoare şi hrănirea sunt paşi esenţiali.

Pentru îngrijirea pielii bebeluşului, este recomandat ca părinţii să folosească produse fără parfum, alcool, coloranţi şi parabeni.

O bună alegere sunt produsele naturale fabricate din ingrediente minerale, vegetale şi/sau de origine animală care nu conţin compuşi sintetici sau petroderivaţi.

Întrucât nu există o reglementare legală a folosirii termenului natural, folosit adesea fără temei, ci doar a termenilor ecologic, bio sau organic, nouă, ca şi cumpărători, ne revine responsabilitatea de a ne documenta, de a petrece un minut în plus la raft pentru verificarea etichetelor.

Temperatura apei de baie trebuie să fie apropiată de cea a corpului (37, max. 38°C), evitaţi băile fierbinţi şi prelungite. După baie, pielea copilului trebuie uscată prin tamponare cu un prosop moale, altfel riscă leziuni la nivelul epidermului”, a precizat dr. Mohamed Zaher, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul spitalului privat Isis.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase