27 Iunie 2016
2012 accesări
0 comentarii

Prima regulă şi cea mai importantă pentru a ne păstra sănătatea inimii, mai ales în această perioadă toridă, este consumul redus de gră-simi de origine animală, deoarece acestea duc la formarea colesterolului. De asemenea, este foarte important să eliminăm surplusul de sare din alimentaţie, pentru că favorizează bolile cardiace şi influenţează deshidratarea în combinaţie cu temperaturile ridicate.

„Cel mai important aspect al alimentaţiei potrivite, pentru menţinerea sănătăţii inimii, este consumul de fructe proaspete şi legume, dar nu trebuie uitate nici cerealele, toate acestea fiind surse importante de fibre. Laptele consumat trebuie să conţină minimum de grăsime sau să fie degresat. Alimentele prăjite pot fi înlocuite cu cele fierte, înăbuşite sau cele preparate la cuptor. Pentru gătit sunt indicate uleiurile care conţin grăsimi nesaturate, precum cel de măsline, porumb, soia. Smântâna şi maioneza pot fi înlocuite cu iaurtul degresat sau cu smântâna parţial degresată”, a declarat dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Specialiştii ne sfătuiesc să citim cu atenţie etichetele alimentelor, pentru a putea controla cantitatea de grăsimi şi sare pe care acestea o conţin. Mâncând sănătos se poate reduce riscul de a dezvolta afecţiuni cardiace. „Pentru o inimă sănătoasă trebuie consumate mai puţine grăsimi, sodiu, calorii şi mai multe fibre”, rezumă specialistul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii