Sfatul medicului
1765 accesări 22 August 2016 0 comentarii

Cum ne afectează calculatorul vederea. Simptomele sindromului de ochi uscat

Oftalmologii spun că, în ultima pe-rioadă, foarte mulţi pacienţi ajung la control pentru că observă că ochii lor au devenit sensibili la atingere sau lumină, sunt iritaţi, au o senzaţie de arsură sau de nisip sub pleoape. Potrivit speci-aliştilor, sunt mai multe cauze pentru toată această simptomatologie: aerul uscat şi poluat, vântul, fumul, purtarea lentilelor de contact sau timpul îndelungat petrecut în faţa televizorului, calculatorului sau chiar telefonului.

„Vorbim, practic, despre sindromul ochiului uscat. Imediat ce pacienţii simt că ochii au o problemă, trebuie să se adreseze medicului, deoarece pot să apară complicaţii greu de tratat. Câteva dintre metodele de diagnosticare a sindromului de ochi uscat sunt examinarea filmului lacrimal cu ajutorul biomicroscopului şi testul Schirmer, prin care se măsoară gradul de umezire a ochilor. Pe lângă tratamentul pe care oftalmologul îl prescrie în acest caz, este foarte important să se reţină că persoanele afectate trebuie să încerce să clipească mai des şi să ia o pauză din faţa calculatorului de cel puţin 5-10 minute la fiecare oră”, ne sfătuiesc specialiştii Mrini Eye Hospital.

Taguri articol: sfatul medicului simptome spital important ajutor diagnostic control hospital

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.