Boli şi afecţiuni
2405 accesări 28 Aprilie 2017 0 comentarii

Cum poate fi recunoscut un infarct miocardic

Infarctul miocardic reprezintă necroza unei părţi a miocardului şi obturarea unei artere coronare.

Producerea infarctului face ca inima să nu se mai irige. Bărbaţii sunt de două ori mai frecvent afectaţi decât femeile. Obstrucţia arterei coronare este aproape întotdeauna consecinţa formarii unui cheag pe o placă de aterom, formată din depuneri de colesterol, pe peretele arterial intern. Această afecţiune apare mai des la pacienţii fumători, hipertensivi, cu nivel ridicat de colesterol, diabetici, sedentari, foarte stresaţi.


„Printre simptome, se numără durerea, senzaţia de strângere, arsură, simţită în spatele sternului, ce poate iradia în braţul stâng, uneori în spate. În unele cazuri, infarctul nu este precedat de nicio manifestare dureroasă, care să îl prevestească. De regulă, infarctul se manifestă printr-o durere violentă, intensă şi lungă. În unele cazuri, durerea se asociază cu o creştere a tensiunii arteriale. Unele infarcte nu se manifestă prin niciun semn clinic, fiind detectate întâmplător, cu ocazia unei electrocardiograme”, explică specialiştii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Constanţa.

Semnele de alarmă în infarctul acut de miocard sunt: durerea brusc apărută, în mijlocul pieptului, apăsare violentă, strângere, presiune sau strangulare. Durerea poate iradia în umeri, braţe, la baza gâtului şi în mandibulă. Aceasta poate fi însoţită de simptome ca: respiraţie greoaie, transpiraţii reci, teamă, palpitaţii, greaţă.

Taguri articol: boli şi afecţiuni infarct miocardic colesterol diabet durere inima simptome stres hipertensiv

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.