21 Iunie 2017
2102 accesări
0 comentarii

Mediul în care trăim este toxic, îmbibat de substanţe nocive, de la aerul pe care îl respirăm, până la mâncarea pe care o ingerăm şi, oricât încercăm să ne ferim de această toxicitate, este inevitabiul să nu intrăm în contact cu elementele nocive.

Factorii de mediu (poluarea, pesticidele, radiaţiile etc.) produc radicali liberi, care afectează sănătatea organismului. Aceştia sunt substanţe chimice instabile ce încearcă să devină stabile şi care contaminează celulele bune.

Dacă nu ar exista sistemul imunitar, care să lupte cu radicalii liberi, aceştia ar distruge întreg organismul. Radicalii liberi în exces duc la îmbătrânire şi, mai grav, la mult temutul cancer. De aceea, este foarte important să ştim factorii care duc la formarea lor, pentru a ne feri de ei, pe cât posibil.

„Principalele mecanisme de formare a radicalilor liberi sunt: radiaţii la intensitate ridicată (Rx, R-gamma); radiaţii ultraviolete (la ore nepotrivite şi excesiv); fumul de ţigară; alcoolismul; drogurile; excitantele; smogul aerogen; alimentele procesate chimic; stresul şi suprasolicitarea; grătarele (carne şi grăsime arsă la foc sau jar); produse farmaceutice; produse chimice etc. Toată lumea trebuie să fie foarte atentă la acestea, dacă vor să rămână tineri pentru mult timp, de altfel, radicalii liberi reprezintă unul din pilonii principali ai îmbătrânirii”, avertizează medicii specialişti de Centru medical Iowemed.


Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU