22 Octombrie 2017
1663 accesări
0 comentarii

Escarele de decubit reprezintă o mare problemă pentru persoanele înaintate în vârstă, dar şi pentru cei tineri. Escarele sunt răni la nivelul pielii şi ţesutului învecinat. Ele apar mai ales la persoanele care stau mult timp la pat, de obicei la persoanele spitalizate sau la cele care stau în scaunul cu rotile. Escarele de decubit se produc în patru etape.

„Tratamentul include restabilirea presiunii sângelui la ţesuturi, spălarea zilnică a leziunilor cu o soluţie salină, menţinerea ţesutului sănătos din jurul escarei uscat şi curat, îndepărtarea ţesuturilor moarte şi aplicarea de unguente şi creme, care să reducă riscul infecţiilor. Tratamentul iniţiat precoce poate preveni apariţia escarelor. Odată ce leziunea progresează la o etapă avansată, va fi mai greu de vindecat. Există şi un tratament modern al escarelor, cu pansamente hidroactive. Acesta este posibil doar în primele trei stadii. Stadiul patru, cu afectarea muşchilor şi a oaselor (posibil şi infecţie osoasă), reprezintă o indicaţie pentru tratamentul hidroactiv cu pansamente numai după o intervenţie chirurgicală corespunzătoare. În acest stadiu, pansamentele pregătesc plaga pentru închidere, prin intermediul reconstrucţiei plastice”, explică specialiştii Centrului Medical „Iowemed”.

Atenţie, nu vă puneţi singuri diagnosticul! Pentru programări sau pentru informaţii, apelaţi la numărul de telefon 0241.962.

Tratamentul escarelor se poate face şi acasă. Serviciul „Tratamente la domiciliu”, de la Centrul Medical „Iowemed”, este special creat pentru pacienţii constănţeni, acum, cu discount de 30%.

Taguri articol: sfatul medicului diagnostic tratamente leziuni escarele pacienţii muşchi

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU