Sfatul medicului
611 accesări 11 Ianuarie 2018 0 comentarii

Cum trebuie administrate medicamentele copiilor

La ce oră şi cum trebuie date medicamentele celor mici? Ce tratament ar fi cel mai potrivit pentru copii? Acestea sunt doar câteva întrebări pe care părinții și le pun deseori. Tocmai de aceea, medicii constănțeni atrag atenția asupra faptului că medicamentele trebuie administrate corect, iar respectarea dozelor este extrem de importantă. Acest lucru este vital, pentru că, de-a lungul timpului, au fost și copii intoxicați cu medicamente, fie din neglijența părinților care au supradozat medicația, fie tot din neglijența părinților care nu au supravegheat copilul și acesta a avut acces la medicamente.

„Antitermicele supradozate pot fi chiar mortale. Dacă se supradozează și se ajunge la doza toxică de paracetamol, atunci avem un protocol conform căruia se administrează terapie antidot, pentru că pacientul poate să dezvolte insuficiență hepatică și să decedeze dacă doza este foarte mare. Mai mult, specialiștii recomandă părinților să fie atenți la ce medicament administrează, să fie cel dorit și nu altul, să fie în termen de valabilitate, să fie calea de administrare corectă”, a declarat dr. Cristina Mihai, medic pediatru.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.