Sfatul medicului
2991 accesări 12 Februarie 2017 0 comentarii

De ce au probleme femeile cu tiroida după naştere

Imediat după naştere, proaspăta mamă poate suferi de tiroidită postpartum, o afecţiune trecătoare a glandei tiroide. De aceea, simptomele pot dispărea, de multe ori, fără a fi observate. Această afecţiune poate fi confirmată doar prin dozarea hormonilor tiroidieni din sânge. Deşi la majoritatea femeilor, la un an după naştere, valorile hormonilor tiroidieni revin la normal, o parte dintre acestea riscă să dezvolte hipotiroidism permanent.

Cauzele acestei afecţiuni nu sunt cunoscute, însă specialiştii suspectează o predispoziţie genetică în a dezvolta disfuncţii tiroidiene.„Cu toate că tiroidita postpartum poate trece neobservată, unele femei pot experimenta simptome ale unuia dintre cele două sindroame, hipotiroidim sau hipertiroidism. Aşadar, pot apărea senzaţia de oboseală, frig, depresie, crampe musculare, guşa, kilograme în plus, în cazul hipotiroidismului, şi pierderea în greutate, palpitaţii, agitaţie, iritabilitate, slăbiciune musculară, în cazul hiper-tiroidimului”, explică dr. Eduard Circo, medic endocrinolog.

Dacă aveţi astfel de simptome, cel mai bine este să vă adresaţi medicului de familie, pentru a vă îndruma către un endocrinolog. În cazul în care se confirmă această afecţiune, tratamentul se stabileşte individual de către medic şi tot acesta vă va sfătui ce conduită trebuie să adoptaţi, în cazul în care încă alăptaţi, deoarece tratamentul este medicamentos.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.