Sfatul medicului
1350 accesări 17 Octombrie 2017 0 comentarii

De ce nu este bine să obligaţi copilul să mănânce

Mulţi copii sunt pretenţioşi când vine vorba de regimul alimentar, spre disperarea părinţilor. Când copiii refuză mâncarea, din păcate, de teamă că cei mici se vor îmbolnăvi, unii părinţi îi forţează să mănânce alimente pe care nu le doresc, dar şi cantităţi mai mari decât aceştia pot consuma. Acest obicei este extrem de dăunător pentru cei mici, deoarece, potrivit specialiştilor, îi face pe copii să nu mai suporte mâncarea, să o respingă şi mai mult. Medicii spun că momentul mesei trebuie să fie o plăcere pentru cei mici, un moment în care să se simtă bine, nu o ocazie ca să fie terorizaţi.

„Copiii nu trebuie forţaţi să mănânce, deoarece ei pot dezvolta repulsie faţă de mâncare. Aveţi grijă unde le daţi celor mici să mănânce. Aşadar, masa nu se serveşte nici pe balcon, nici în sufragerie, nici în pat şi nici la televizor, ci la masă, în bucătărie. Părinţii trebuie să folosească jocuri, dar nu trebuie să forţeze copiii şi nici să strige la ei. Acesta ar putea să nu aibă poftă de mâncare, din cauza unei probleme de sănătate. Poate are paraziţi sau vreo intoleranţă. Cu cât copilul este lăsat în pace, cu atât va mânca mai bine.Atenţie, unui copil mai mare de şase luni nu trebuie să i se mai dea mâncare noaptea, deoarece toţi copiii care beau lapte pe timpul nopţii, după şase luni, fac reflux gastroesofagian, alergii şi intoleranţe. Stomacul trebuie să se odihnească pe timpul nopţii, nu să digere, să macine, decât până la şase luni”, a explicat dr. Ionica Ciortan, medic pediatru, doctor în ştiinţe medicale.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.