Sfatul medicului
437 accesări 23 Februarie 2022 0 comentarii

Depresia după o despărțire trebuie tratată. Nu o ignorați!

V-aţi despărţit recent de cineva? Da, este normal să treceți printr-un moment de tristeţe după un astfel de eveniment, dar nu dramatizați. Viața merge înainte. Totuși, atunci când simptomele nu dispar sau se agravează, este posibil să suferiți de depresie, iar aceasta trebuie tratată.

Potrivit psihologului Rebeca Damian, depresia după o despărţire necesită tratament şi sprijin. De ce? Pentru că dacă unii oameni sunt capabili să treacă peste o despărţire foarte repede, pentru alţii, în schimb, vindecarea după sfârşitul unei relaţii poate fi mai grea şi poate dura mai mult. Înainte de toate, este foarte important să faceți distincţia între o reacţie normală la o despărţire şi depresie. Într-adevăr, chiar şi atunci când aveți relaţii mai puţin serioase, este perfect normal să experimentați anumite sentimente şi emoţii la despărţire. Având în vedere acest lucru, reacţiile pe care le puteți considera normale includ următoarele: frustrare, tristeţe, plâns, insomnie, apatie şi lipsă de interes. Cu alte cuvinte, este perfect normal să treceți printr-un moment de supărare. La urma urmei, este un fel de pierdere. Prin urmare, nu există motive de îngrijorare dacă aveți simptomele de mai sus. Durata acestei perioade variază de la o persoană la alta. Din păcate, când vine vorba de depresia după o despărţire, simptomele nu dispar în câteva săptămâni sau chiar luni. De fapt, pot chiar să se înrăutăţească. Printre simptome, putem include: pierderea interesului pentru orice fel de activitate, stimă de sine scăzută, lipsă de energie, somn insuficient sau excesiv, sentimente intense de vid sau disperare, pierderea poftei de mâncare sau creşterea poftei de mâncare etc.

Taguri articol: sfatul medicului depresie energie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.