Remedii naturiste
2202 accesări 27 Ianuarie 2016 0 comentarii

Dureri musculare sau articulare? Arnica montană le vindecă pe toate!

Fluctuaţiile de temperatură accentuează disconfortul pacienţilor reumatici, precum şi persoanelor care, în trecut, au suferit fracturi. Din păcate, medicina convenţională nu poate face multe în asemenea cazuri, astfel încât cei care resimt dureri articulare, osoase sau musculare în această perioadă pot apela cu încredere la remediile naturiste.

Conform dr. Camelia Ciobotaru, medic specialist reumatologie, „în această perioadă, este normal pentru pacienţii reumatici să aibă un grad mai ridicat de disconfort, însă tot ce pot face este să evite expunerea la frig, iar în cazuri cu dureri mai mari, să se prezinte la medic”.

Astfel, persoanele cu dureri uşoare pot diminua disconfortul cu ajutorul unguentelor naturale din plante. Arnica montană este una dintre cele mai eficiente plante folosite în tratarea reumatismului şi durerilor musculare. Experimentele farmacologice arată că arnica are proprietăţi antiinflamatoare şi analgezice, ceea ce înseamnă că este eficientă în reducerea durerilor musculare şi articulare. Este de preferat să utilizaţi extractul de arnică montană sub formă de gel pentru că acesta pătrunde mai uşor în piele, acţionând în profunzime.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.