27 Iunie 2017
1674 accesări
0 comentarii

Sezonul cald ne aduce mai aproape de realitatea crudă din spatele bronzului încă apreciat: numărul cazurilor de afecţiuni maligne cutanate este în creştere. Unul din trei cancere depistate de medicii specialişti este la nivelul pielii, iar expunerea excesivă la soare, fără protecţie, rămâne cauza principală a maladiei.

Potrivit medicilor dermatologi, dacă ne expunem la soare puţin, ocazional, nu este nicio problemă, însă arsurile nu sunt doar extrem de neplăcute, ci şi foarte periculoase. Aşadar, aceştia recomandă tuturor celor care iubesc soarele să fie extrem de atenţi, să folosească produse bune cu factor ridicat de protecţie solară.

De asemenea, medicii îi sfătuiesc pe toţi cei care se expun excesiv la soare să îşi monitorizeze pielea, măcar din când în când, mai ales dacă aceştia observă o aluniţă nouă sau o excrescenţă, care nu se vindecă sau sângerează, să nu ezite meargă la medic.

„Milioane de persoane primesc anual, la nivel mondial, diagnosticul de cancer cutanat. Boala se poate vindeca, dacă este depistată la timp, prin biopsie şi dacă este tratată prin metode performante”, a declarat dr. Mihaela Leventer, dermatolog.

În România, cancerele cutanate sunt depistate mai ales la persoanele cu vârste de peste 60 de ani, care nu s-au protejat în tinereţe împotriva ultravioletelor. Cele mai expuse sunt cele cu pielea deschisă, fenotip 2, care au stat mult în aer liber, care au lucrat în soare şi care nu s-au protejat niciodată. Contează şi moştenirea genetică, însă prejudecăţile şi amânarea vizitei la medic fac cele mai multe victime.

Taguri articol: sfatul medicului cancer ultraviolete mihaela leventer piele dermatolog arsuri soare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii