Sfatul medicului
107 accesări 11 August 2022 0 comentarii

Fructe de sezon indicate a se consuma pe timpul verii

Toată lumea ar trebui să fie conștientă de faptul că aportul de legume și fructe este esențial pentru sănătate. Înainte de toate, pentru că acestea conțin micronutrienți de bază pentru organism și antioxidanți care ajută la reducerea riscului de a dezvolta boli complexe. Fructele de pădure sunt excelente pentru sănătate, la fel ca și pepenele galben sau pepenele verde, cele din urmă conținând multă apă, motiv pentru care ajută la reducerea riscului de a suferi de deshidratare. Apoi, piersica este unul dintre fructele cele mai acceptate de copii datorită aromei sale dulci și texturii fine, care se remarcă prin conținutul de betacaroten, așa cum arată cercetările publicate în jurnalul Voprosy Pitaniia.

Acest nutrient are un puternic caracter antioxidant și este esențial pentru prevenirea degenerescenței maculare și a problemelor de vedere. Caisele, în schimb, sunt ideale pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Pe lista fructelor indicate pentru consum vara se află și prunele, care conțin un număr mare de nutrienți care pot contribui, fără îndoială, la îmbunătățirea sănătății.

Taguri articol: sfatul medicului fructe vara deshidratare hipertensiune pepene

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.