Sfatul medicului
6199 accesări 28 Februarie 2016 0 comentarii

Furunculoza, boală contagioasă ce provoacă septicemia

Cauzat de stafilococul aureus, furunculul este o infecţie care se manifestă prin comedoame purulente la nivelul pielii ce se pot transmite de la o persoană la alta. Pe lângă igiena precară, un alt factor ce provoacă apariţia bolii este şi expunerea tegumentului la chimicale dure, precum cele din cosmetice - sulfiţi sau parabeni.

"Deoarece staphylococcus aureus poate fi transmis de la o persoană la alta, furunculoza se consideră o boală contagioasă. Există multe cazuri în care, datorită răspândirii stafilococilor de la o persoană la alte persoane, furunculele apăreau simultan (la mai mulţi membri ai familiei.În categoria de risc intră şi pacienţii cu afecţiuni cronice precum diabetul zaharat.Furunculele în orice parte a corpului pot provoca supuraţii grave ale ţesutului subcutanat adipos - furuncul cu abces, răspândirea infecţiei de-a lungul muşchilor, a tendoanelor, a vaselor sangvine şi formarea unor focare inflamatorii masive, precum şi pătrunderea infecţiei în sânge, adică un anumit tip de septicemie.Tratamentul de specialitate impune intervenţia chirurgicală realizată în spital, de către chirurg. În niciun caz nu se recomandă ca pacienţii să înţepe acasă furunculul”

- explică medicul de familie Mirela Stângaciu.

Taguri articol: sfatul medicului septicemie furunculoza

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.