Sfatul medicului
4353 accesări 19 August 2016 1 comentariu

Gastrita acută produsă de Helicobacter Pylori

Greţuri, vărsături, dureri abdominale. Acestea sunt primele simptome care indică o afecţiune digestivă, spun specialiştii. Punctual, simptomele pot indica o gastrită acută, boala care poate fi provocată de cea mai răspândită bacterie, Helicobacter Pylori. Transmiterea se produce din cauza igienei precare a mâinilor, prin fructele şi legumele nespălate sau chiar din cauza bacteriilor din apa de la robinet.


„Mulţi pacienţi pot prezenta această bacterie, dar numai o parte dintre ei, din cauza altor factori iritanţi digestivi (alcool, fumat sau medicamente antiinflamatorii), dezvoltă afecţiuni gastrointestinale. Diagnosticul gastritei acute cu Helicobacter Pylori pozitiv se face pe baza examenului endoscopic cu biopsie. Totodată, pacienţii mai pot fi supuşi şi unei analize de sânge pentru depistarea bacteriei - dozarea anticorpilor antiheli-cobacter în sânge. Prezenţa acestora înseamnă că există infecţia cronică cu bacteria”, precizează dr. Diana Cândescu, medic specialist gastroenterolog, în cadrul clinicii Gastromond.


Pacienţii cu istoric familial de cancer gastric, fumătorii, cei care consumă în exces alimente foarte grase, prăjeli, afumături, pacienţii care nu îşi tratează gastritele la timp sunt supuşi unui risc crescut de îmbolnăvire.


„Dacă boala persistă mai mulţi ani, pacientul are un istoric medical cu boli gastrice grave, rude de gradul I cu afecţiuni gastrointestinale, se recomandă consultul de specialitate şi investigaţiile specifice. Cât priveşte tratamentul, fiecare pacient beneficiază de terapie individualizată, ţinând cont şi de alte afecţiuni asociate. Desigur, majoritatea primesc tratament cu protector gastric şi regim alimentar adecvat”, completează medicul.


v v v


Pentru o diagnosticare corectă, specialiştii gastroenterologi, din cadrul Centrului medical Gastromond, vă stau la dispoziţie cu consultaţii şi investigaţii gratuite pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist.
Programările se pot face, zilnic, la numărul de telefon 0770.255.914 sau pe pagina de internet www.gas-tromond.ro.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

26 ianuarie 2017 doru
gastrita atrofica

Am 43 ani si de 1 an am probleme cu stomacul si am facut 3iendoscopii la clinici diferite si mi sa zis ca am pancreas ectopic sau traiecte fistuloasesi la bopsie rezultatul este fragment de mucoasa gastrica ce se caracterizeaza microscopic prin atrofia epiteliului de acoperire acompaniata de metaplazie de tip intestinal,hiperplazie foveolara si discret infiltrat inflamator limfo monocitar. Imi puteti spune ce sa fac.Mi s-a zis sa vin la control peste 6 luni.Dati-mi un sfat va rog.As vrea sa stiu sigur ce am.Metaplazia de tip intestinal se transforma obligatoriu in cancer si exista eficient.Este gastrita hipoacid sau huperacidVa multumesc

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.