21 Martie 2017
1846 accesări
0 comentarii

Fericirea - o simţim, ne-o dorim, o căutăm toată viaţa. Este, poate, o stare de extaz, dar, mai mult decât atât, este o împlinire. Fiecare om îşi caută fericirea diferit şi o trăieşte diferit. Pentru unii oameni, fericirea poate fi obţinută foarte uşor şi trece foarte repede, în timp ce alţii o păstrează mai mult în viaţa lor. Diferenţa o face nevoia: de iubire, apartenenţă, împărtăşire, valorizare, siguranţă şi confort. Nevoia nu este un moft sau o dorinţă, ci obază esenţială a existenţei. Nevoia este acea relaţie între individ şi exterior, în absenţa căreia apare suferinţa fizică şi psihică. Atunci când omul îşi pune în acord emoţiile, gândurile, dorinţele şi faptele, el dobândeşte fericirea. Se simte mulţumit, împlinit, extaziat, într-un cuvânt, fericit.


În general, se crede că fericirea este un scop de atins, în realitate ea este un dat. Omul se naşte cu capacitatea de a fi fericit, iar tendinţa lui permanentă este să revină la echilibru, împlinire, satisfacere, fericire. Când suntem fericiţi toate ne merg bine, avem realizări profesionale, financiare, sociale, chiar ne vindecăm de diferite afecţiuni. Avem succes în tot ce facem şi totul pare uşor, vine de la sine.


Fericirea este un act de iubire. O iubire care uneori ne face să râdem, alteori să plângem, o iubire împărtăşită, de sine şi de ceilalţi. Doar dacă iubeşti, poţi fi fericit!
Avem obiceiul să ne umbrim fericirea axându-ne pe dorinţe, scopuri care sunt prea greu de atins şi care, în esenţă, nu ne folosesc, sunt doar umbre ale imaginaţiei noastre şi nu au nimic de-a face cu ceea ce avem nevoie într-adevăr, ca să fim fericiţi. În realitate, lucrurile sunt foarte simple, iar noi avem nevoie de atât de puțin.


Ca orice iubire, fericirea nu are nevoie de lucruri mari, ci doar de timp, atenţie şi deschidere. Poţi fi fericit dacă laşi deoparte frica şi furia, dacă îţi dai voie să primeşti iubirea în viaţa ta şi dacă o pui pe primul plan în viaţa ta. Meriţi să fii fericit(ă), să fii iubit(ă), să trăieşti împlinirea! Şi pentru că ea este minunată, nu doar când este trăită din plin, are şi un cadou pentru tine: o viaţă lungă, frumoasă, sănătoasă şi prosperă, în acord cu ceea ce îţi propui să devii. Sună tentant, nu? Ei bine, azi este chiar prima zi din viaţa ta, în care, dacă nu ai început deja, poţi începe să faci loc fericirii. Te asigur că o să merite efortul!

Taguri articol: stil de viaţă echilibru iubirea elena ranga

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii