Boli şi afecţiuni
1386 accesări 13 Octombrie 2016 0 comentarii

Infarct la 40 de ani? Cum poţi preveni bolile de inimă la această vârstă

În cazul în care sănătatea inimii nu a fost o prioritate până la vârsta de 40 de ani, nu vă faceți griji. Alegerile sanatoase pe care le veţi face acum vă pot întări inima petermen lung. Trebuie să înțelegeţi însă că aveţi nevoie de o schimbare a stilului de viață.

  • Controlaţi-vă greutatea. Veţi observa că metabolismul încetinește după vârsta de 40 de ani. Dar puteţi evita creșterea în greutate, ca urmare a unui regim alimentar sanatos si multe exercitii fizice. Secretul constă în a găsi un antrenament de rutină care să vă facă plăcere. În cazul în care aveți nevoie de motivație pentru a face mișcare, găsiţi un partener de antrenament.
  • Verificaţi nivelul zahărului din sânge. În plus față de controalele tensiunii arteriale și a altor investigaţii cardiace, ar trebui să aveți în vedere efectuarea unui test al glucozei din sânge, pe nemâncate. Ar trebui să faceţi această analiză până la vârsta de 45 de ani, apoi repetată la trei ani. Testarea se poate face şi mai devreme sau mai des dacă sunteți supraponderali, diabetici sau cu risc de a deveni diabetici.
  • Nu ingona sforăitului. Asculta reclamaţiile partenerului de dormit despre sforăitul asurzitor pe care îl ai. Unul din cinci adulti suferă de apnee în somn, o afectiune care provoaca pauze in respiratie in timpul somnului. În cazul în care nu este tratată în mod corespunzător, apneea în somn poate contribui la hipertensiune arteriala, boli de inima si accident vascular cerebral.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.