Sfatul medicului
282 accesări 19 Aprilie 2022 0 comentarii

Îngrijiți-vă din timp genunchii! Nu îi neglijați!

Vreți să vă întăriți genunchii? În acest caz, puteți începe prin a face exerciţii simple, în propria voastră casă, pentru a obţine o mai mare flexibilitate. Desigur, este necesar să le efectuați în mod constant, pentru a avea rezultate, și să evitați stilul de viaţă sedentar. În concluzie, dacă ați suferit un accident și aveți probleme cu genunchii sau a intervenit uzura din cauza înaintării în vârstă, în oricare dintre aceste situații este necesar să luați măsuri.

Din fericire, există exerciţii eficiente pentru persoanele cu probleme la genunchi. Înainte de toate, însă, oamenii trebuie să înțeleagă că genunchii sunt cei care susţin greutatea atunci când stau în picioare şi cei care le permit să flexeze şi să extindă picioarele. Altfel spus, sunt un set complex de oase, muşchi, ligamente şi discuri fibrocartilaginoase care, la cea mai mică problemă, lovitură, inflamaţie sau uzură, provoacă imediat durere, limitând o mare parte din activitatea zilnică.

Ce puteți face? Experţii în medicina sportivă sunt de părere că problemele genunchiului sunt adesea asociate cu stilul de viaţă sedentar sau diverse boli precum artrita sau osteoporoza. În principiu, femeile au mai multe şanse de a suferi de pierderea masei osoase, motiv pentru care articulaţiile lor sunt mai afectate în timp. Din păcate, genunchii simt trecerea anilor, motiv pentru care trebuie să aveți grijă de ei în fiecare zi, printr-o alimentaţie corespunzătoare şi exerciţii fizice moderate. În plus, înotul, în special cel pe spate, este, de asemenea, recomandat, la fel ca și bicicleta eliptică (în ritm moderat), alergările ușoare sau plimbările.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.