Sfatul medicului
1293 accesări 15 Martie 2016 0 comentarii

Jocul seducţiei dintre parteneri consolidează relaţia de cuplu

Certurile din cuplu sunt foarte des declanşate de încercarea partenerilor de a se domina unul pe celălalt. Deşi jocul de dominare şi putere este extrem de frecvent în cupluri, el nu are nimic în comun cu scopul relaţiei în sine şi de cele mai multe ori nici cu motivul real al conflictului. Scopul real al relaţiei este îmbogăţirea, creşterea şi dezvoltarea atât personală cât şi împreună, în timp ce motivele conflictului sunt blocajele emoţionale, frica, nesiguranţa, neîncrederea şi confuzia, spun specialiştii.


„Când relaţia funcţionează la parametri normali, partenerii îşi împărtăşesc atât aspectele pozitive, cât şi pe cele negative, au deschidere către a asculta, a înţelege, a lua în seamă şi a respecta perspectiva partenerului, chiar dacă nu se potriveşte cu cea proprie, oferindu-şi reciproc spaţiu să existe în relaţie respectând nevoile individuale şi de cuplu. Într-un cuplu sănătos, conflictele se transformă în mod adecvat rolurilor de femeie şi bărbat parteneri în experienţe de creştere şi îmbogăţire împreună, dinamizând, colorând şi sudând relaţia de cuplu. Conflictul integrat adecvat devine joc de seducţie între cei doi parteneri care se reinventează, redescoperă şi îşi reconstruiesc relaţia în permanenţă în concordanţă cu nevoile lor reale”, mărturiseşte psiholog Elena Ranga.

Taguri articol: sfatul medicului elena ranga cupluri psiholog dezvoltare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.