24 Martie 2022
647 accesări
0 comentarii

Specialiștii vă recomandă să aveți grijă la alegerea lenjeriei intime, deoarece aceasta v-ar putea prejudicia sănătatea genitală. Este adevărat, lenjeria vă protejează cele mai sensibile regiuni ale corpului de factori externi și oferă confort, și, bineînțeles, există mii de stiluri, astfel încât acest articol să se potrivească fiecărei persoane în parte. Problema este faptul că, uneori, oamenii se ghidează după tendințele de modă și fac greșeli care le pun bunăstarea în pericol. De exemplu, dacă obișnuiți să purtați lenjerie intimă foarte strâmtă, trebuie să fiți conștienți de faptul că aceasta poate produce iritații la nivelul regiunii inghinale.

În cazul bărbaților, aceasta poate fi dăunătoare sănătății testiculelor și poate reduce fertilitatea, așa cum sugerează un studiu realizat de o echipă de cercetători francezi. Așadar, se recomandă purtarea unei lenjerii intime mai largi și, dacă doriți, purtați articole mai strâmte pentru o anumită ocazie, dar nu transformați această alegere într-un obicei.

În privința chiloților tanga, susțin medicii, ca urmare a frecării inevitabile a părții din spate, vaginul și anusul intră în contact, ducând la transmiterea bacteriilor. Astfel, puteți dezvolta infecții vaginale. Recomandarea este ca lenjeria intimă trebuie să fie confecționată din materiale comode, care lasă aerul să circule, deci evitați chiloții de mătase sau lycra, care, chiar dacă par mai sexy, pot cauza iritații.

Taguri articol: sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU