02 Martie 2022
925 accesări
0 comentarii

Persoanele care mănâncă în mod regulat produse fast-food sunt mult mai expuse riscului de depresie faţă de cei care nu consumă astfel de mâncare. Concluzia aparţine unor cercetători spanioli, care au stabilit o asociere clară între acest tip de mâncare şi riscul de depresie. Pentru a ajunge la această constatare, timp de câteva luni au fost studiaţi aproximativ 9.000 de adulţi, cărora le-au fost comparate obiceiurile alimentare.

Oamenii de ştiinţă de la Universităţile din Granada şi Las Palmas au observat că cei care merg des în unităţile care comercializează mâncare fast-food sunt mai predispuşi riscului de depresie. Acest lucru se poate explica, spun experţii, prin faptul că amatorii de fast-food sunt şi cei care au, în general, un mod de viaţă mai puţin sănătos, sunt sedentari, fumători şi au un ritm de viaţă mai prost structurat. Cercetătorii urmează să stabilească acum dacă şi în ce măsură produsele fast-food contribuie la dezvoltarea unor tulburări depresive.

Taguri articol: sfatul medicului fast food depresie dezvoltare produsele alimentare sănătos

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ