Sfatul medicului
2426 accesări 16 August 2017 0 comentarii

Mare atenţie, tatuajele temporare pot cauza alergii

Medicii specialişti avertizează că, în sezonul estival, există o practică des folosită, mai ales de turişti, de a-şi face tatuaje temporare cu o cerneală denumită henna, care poate cauza alergii.

„Persoanele care au tendinţa de a face reacţii alergice mai bine le ocolesc. Cerneala neagră cu care se fac tatuajele temporare este făcută dintr-o combinaţie de coloranţi care duc la apariţia reacţiilor alegice. Aceştia trebuie să se gândească şi la riscuri. Chiar dacă această cerneală se estompează în câteva săptămâni, folosirea ei poate crea disconfort mare persoanei care alege să îşi facă un tatuaj temporar şi este alergică”, explică dr. Georgeta Dincă, specialist alergolog, imunolog.

Persoanele care fac alergie la această cerneală se pot alege cu erupţii în zona tatuajului sau pe tot corpul. În această situaţie, persoana afectată trebuie să se prezinte la un medic specialist, cât mai repede.

Taguri articol: sfatul medicului alergii coloranţi tatuaje

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.