Sfatul medicului
3806 accesări 15 Octombrie 2015 0 comentarii

Medicii avertizează: „Dieta Dukan este periculoasă“

Din dorinţa de a avea o siluetă de revistă, multe femei, tinere sau mature, aleg fie să recurgă la diete drastice, fie să înghită „pilule-minune“ de slăbit. Ambele variante sunt aspru criticate de specialişti care susţin că acestea pun în pericol sănătatea pe termen lung.
Pentru un trup „tras ca prin inel” doamnele şi domnişoarele recurg la gesturi dintre cele mai nesănătoase. De la diete draconice, care permit doar câteva fructe şi un iaurt pe zi, şi până la înfometare sau pastile de slăbit, acestea ajung să piardă controlul asupra alimentaţiei şi să capete, în loc de silueta mult visată, un organism slăbit şi bolnav.
Curele de slăbire sau dietele disociate, care «permit» doar anumite alimente, fără a ţine cont de faptul că organismul are nevoie de diversitate, nu fac decât să pună în pericol sănătatea. Pe lângă acestea, în ultimii ani, pastilele de slăbit au intrat rapid în lista de favorite a femeilor. Multe dintre aceste produse promit îmbunătăţiri corporale demne de invidiat, dar care nu au niciun fel de acoperire medicală. Trebuie înţeles foarte clar că nicio dietă şi niciun produs pentru slăbit nu va avea efect dacă nu va fi combinat cu activitate fizică şi reţineri alimentare controlate”, a explicat dr. Cristina Cristache,medic primar chirurg cu competenţe în nutriţie şi proctologie în cadrul On Clinic Constanţa.Întregul articol, AICI.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.