Sfatul medicului
38 accesări 16 Septembrie 2022 0 comentarii

Menstruația falsă este o sângerare care alarmează femeile

Deseori, menstruația falsă este o sângerare care alarmează femeile. În general, nu este cazul să vă temeți, deoarece este un proces normal. De fapt, menstruația falsă este o sângerare similară cu menstruația normală, care apare în primele săptămâni de sarcină.

Se numește falsă pentru că, în realitate, nu corespunde menstruației, ci este o sângerare de implantare. Specialiștii spun că multe femei însărcinate merg la centrele de urgență atunci când detectează acest tip de sângerare. Acest lucru este corect deoarece, deși în cele mai multe situații sângerarea este normală, este posibil ca simptomul să fie un semn că ceva nu este în regulă. Menstruația falsă este cunoscută și sub denumirea de metroragie. Ca urmare, dacă o femeie nu știe că este însărcinată, este probabil să confunde sângerarea cu o menstruație normală. În general, menstruația falsă apare între 21 și 24 de zile după ultima menstruație. Sângerarea este roșu închis sau roz și nu este însoțită de cheaguri, durând mai puțin de trei zile.

Cum spuneam, menstruația falsă corespunde sângerării de implantare. Procesul începe în a șasea zi după fertilizare. Acesta este momentul în care embrionul este implantat în stratul exterior al uterului sau endometru. În acest interval de timp, unele vase de sânge se pot rupe, provocând menstruații false. Totuși, sunt situații în care cauza sângerării poate fi altceva, cum ar fi leziunile vaginale sau cervicale ori existența unei sarcini extrauterine.

Taguri articol: sfatul medicului menstruatie fertilizare simptom

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.