Frumuseţe
320 accesări 27 Ianuarie 2022 0 comentarii

Mierea și lămâia contribuie la reducerea petelor maro de pe față

Cu toate că melasma poate necesita tratamente profesionale pentru eliminarea sa completă, specialiștii consideră că incidența petelor poate fi redusă și datorită proprietăților unor ingrediente naturale. Înainte de toate, însă, ce este melasma? Aceasta este considerată unul dintre numeroasele efecte pe care razele soarelui le au asupra pielii. Pe scurt, este o afecțiune care apare pe pielea feței și care se caracterizează prin apariția unor pete maro. Pe lângă expunerea la soare, tulburările hormonale sunt o cauză relevantă, în special cele experimentate în timpul sarcinii și în urma folosirii de metode contraceptive hormonale, arată unele studii.

Specialiștii afirmă că petele apar din cauza creșterii producției de melanină în anumite zone ale corpului, substanță responsabilă de culoarea pielii. Mai grav este că producția ei exagerată va provoca modificări ale pigmentării pielii. Singurul simptom al melasmei sunt petele, care apar pe față, în special pe obraji, nas, frunte și buza superioară. Este important de menționat că petele pot apărea și în alte zone expuse la soare, precum antebrațele. Desigur, în astfel de situații, medicamentele sunt prima alegere pentru tratarea melasmei, ele constând în aplicarea unei creme faciale prescrisă de medicul dermatolog, care urmărește reducerea petelor. Totodată, se poate opta pentru folosirea unei măști pe bază de miere și lămâie. Tot ce aveți nevoie: trei linguri de lapte (45 ml), patru linguri de miere (100 g), două linguri de suc de lămâie (30 ml). Amestecați toate ingredientele și aplicați rezultatul pe față. Lăsați-l să acționeze 20 de minute înainte de a-l îndepărta cu apă călduță. Repetați procedura de 2-3 ori pe săptămână.

Taguri articol: frumusete miere lămâie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.