Remedii naturiste
5762 accesări 28 Ianuarie 2016 0 comentarii

Punem sau nu miere în ceai? Cât de toxică devine mierea la temperaturi înalte

Problema toxicităţii mierii la temperaturi înalte este intens dezbătută. În vreme ce unii susţin că devine dăunătoare organismului la temperaturi mari, alţii cred că acest lucru este doar un mit.
Mierea dă o aromă specială ceaiului cald, însă specialiştii ne atenţionează că aceasta îşi pierde proprietăţile benefice şi poate deveni chiar toxică la temperaturi înalte.

Adevărul este că „mierea, la temperaturi mai mari de 40 de grade, degajă substanţe care ar fi toxice pentru organismul nostru”, declară dr. Cătălina Rudencu, medic specialist în nutriţie.

Aşadar, dacă vreţi neapărat să vă îndulciţi ceaiul cu miere, aveţi grijă ca acesta să nu fie fierbinte, ci călduţ.
Chiar şi aşa, nutriţionistul atenţionează că „la temperaturi mari, enzimele benefice din miere dispar”, ceea ce înseamnă că vă puteţi bucura numai de gustul mierii, nu şi de proprietăţile sale curative atunci când o consumaţi în preparate calde sau fierbinţi. Evitaţi să o folosiţi în preparate dulci la cuptor pentru că, pe lângă faptul că poate deveni toxică şi îşi pierde proprietăţile benefice, mierea nu mai are aceeaşi aromă ca atunci când este consumată la temperatura camerei.

Taguri articol: remedii naturiste miere alimentatie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.