Fitness
2638 accesări 07 Februarie 2016 0 comentarii

Mişcarea ne menţine mai tineri şi mai sănătoşi

Persoanele care fac regulat exerciţii fizice tind să-şi menţină starea bună de sănătate pe măsură ce înaintează în vârstă. Mişcarea are efecte pozitive asupra organismului, la toate nivelurile, astfel încât cei care o practică se menţin tineri pentru mai mult timp.

Potrivit Danielei Buta, specialist coordonator kinetoterapie, „mişcarea este o formă de regenerare a organismului, prin care se îmbunătăţesc semnificativ funcţiile cardiace şi pulmonare, luptând astfel împotriva îmbătrânirii”.

În plus, cercetătorii americani au demonstrat într-un studiu publicat la sfârşitul anului trecut că, la nivel molecular, exerciţiul fizic are un efect anti-îmbătrânire asupra sistemului cardiovascular. De asemenea, toate celulele organismului se menţin mai tinere şi mai active.
Mişcarea are efecte pozitive şi asupra activităţii creierului, iar pe lângă faptul că generează eliberarea de endorfine - supranumite „moleculele fericirii” - contribuie la creşterea capacităţii de concentrare şi la îmbunătăţirea memoriei.
Fie că vă abonaţi la o sală de sport, fie că alegeţi să mergeţi pe jos, în loc să apelaţi la mijloacele de transport, mişcarea constantă vă va face să arătaţi şi să vă simţiţi mai tineri în fiecare zi.

Taguri articol: stiri medicale kinetoterapie lege sport terapie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.