27 Mai 2016
101549 accesări
1 comentariu

O metodă alternativă de tratament care înlătură cu succes durerile de cap şi nu numai este kinetoterapia manuală craniană. Specialiştii kinetoterapeuţi spun că această metodă este extrem de eficientă în lupta împotriva mai multor afecţiuni.

„Acest tip de terapie reglează circulaţia lichidului cefalorahidian de la osul sacru, urcă pe coloana vertebrală până la creier şi permite sistemului nervos central să revină la nivelul optim de performanţă.
În cele mai multe cazuri, durerile pot dispărea chiar după o singură şedinţă de terapie, dar este recomandată o serie de trei până la cinci şedinţe, pentru o eliminare completă a durerilor”, a declarat Virgil Pruteanu, kinetoterapeut.

Această formă de terapie tratează migrene şi dureri de cap, dureri cronice de gât şi spate, deteriorarea funcţiilor de coordonare motorie, colicile, disfuncţiile sistemului nervos central, accidentele traumatice ale creierului şi măduvei spinării, dificultăţile de învăţare, depresia, oboseala cronică, dificultăţile emoţionale, problemele legate de stres şi tensiuni nervoase, disfuncţiile ţesutului conectiv, disfuncţiile articulaţiei temporo-mandibulare şi bolile neurovasculare şi ale imunităţii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

14 septembrie 2016
Enigma
LCR

Lichidul cefalorahidian circula prin sistemul ventricular, de la nivelul creierului si spatiul subarahnoidian, de la nivelul maduvei spinarii, dupa care este absorbit inapoi in sange, indepartand reziduriile metabolice din sistemul nervos central prin bariera hemato-encefalica.

Articol publicat de Vali PAPATANASIU