31 August 2022
242 accesări
0 comentarii

Consumul excesiv de sare este considerat dăunător, deoarece produce aritmie și alte probleme legate de tensiunea arterială. Totuși, acest lucru este agravat de aportul de sare de proastă calitate, foarte procesată, iar persoanele care au o predispoziție genetică la aceste tulburări sunt și mai afectate. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care sodiul este un mineral esențial pentru controlul mai multor procese fiziologice. Acesta nu este decisiv doar pentru transmiterea corectă a impulsului nervos, ci și pentru prevenirea diabetului de tip 2. Prin urmare, nu trebuie să-l eliminați complet din alimentație, ci doar să moderați aportul. Unele studii recente recomandă un aport total de sodiu de aproape cinci grame pe zi. S-a dovedit că această doză este eficientă în reducerea mortalității din orice cauză și în îmbunătățirea funcționării organismului.

Deși sarea este un element esențial pentru viață, consumul ei în cantități excesive tinde să creeze probleme în mediul intern. Alterarea fiziologiei canalelor de sodiu poate duce la aritmie, după cum arată cercetările specialiștilor americani. Acest lucru nu înseamnă neapărat că aportul inadecvat de sare sau sodiu va cauza această problemă, dar există destul de multe speculații. Ceea ce susțin mulți autori este că aportul de cantități mari de sare, alături de obiceiuri de viață greșite, poate afecta negativ funcționarea sistemului cardiovascular. Pe de altă parte, dacă aportul de potasiu nu este suficient sau dacă vorbim despre sedentarism, pot apărea consecințe negative asupra sănătății. Cu toate acestea, există și momente în care aportul de sare și sodiu trebuie crescut, dar acelea se discută cu medicul

Taguri articol: sfatul medicului control sare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU