Sfatul medicului
1715 accesări 14 Februarie 2016 0 comentarii

Nu ignoraţi durerile de măsea de minte! Pot duce la infecţii grave

Din cauza lipsei de spaţiu din cavitatea bucală, molarii de minte pot rămâne total sau parţial incluşi în osul mandibular. Acest lucru poate favoriza acumularea de microbi sub gingie ceea ce duce la inflamaţie acută şi chiar la pericoronarită.
Iniţial, persoana în cauză are gingia roşie şi inflamată şi poate simţi un uşor disconfort însoţit de dureri moderate în zonă. Netratată, infecţia se extinde şi duce la pericoronarită, iar sub gingie se acumulează puroi, în cantităţi mai mari sau mai mici. Durerile devin violente şi se extind spre ureche, iar mulţi pacienţi nu mai pot efectiv să deschidă gura.

În plus, „la pacienţii cu gingia străpunsă parţial de molarul de minte, pot apărea episoade repetate de pericoronarită”, declară dr. Cristina Sintea, medic stomatolog. Acest lucru înseamnă că nu este suficientă tratarea infecţiei şi trebuie să aveţi în vedere extracţia măselei de minte.

Dacă observaţi că molarul de minte a erupt incomplet şi vă creează disconfort, adresaţi-vă medicului dentist pentru a preveni eventualele neplăceri.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.