26 Ianuarie 2023
195 accesări
0 comentarii

Una dintre cele mai dureroase deformări care vă poate afecta picioarele se referă la bătături, acestea fiind frecvent întâlnite în rândul populației. În general, principala cauză este purtarea unor încălțări neadecvate, dar pot exista și probleme ereditare. Una din cele mai rapide soluții pe care o puteți încerca pentru eliminarea lor este să luați medicamente antiinflamatoare și analgezice. Totodată, medicii recomandă executarea a diverse exerciții de terapie fizică. De asemenea, atunci când folosiți și tălpi căptușite, poate fi o metodă foarte eficace pentru a ameliora durerea provocată de frecarea tălpilor tale de pantofi. O altă soluție pentru a preveni bătăturile este să vă supuneți unei intervenții chirurgicale, ce va elimina problema în mod permanent.

Intervenția este realizată prin intermediul unei incizii mai mici, rezultatele fiind satisfăcătoare atât pentru pacienți, cât și pentru medici.

Cea mai bună metodă de a preveni apariția bătăturilor este, însă, să purtați pantofi în care vă simțiți bine, ce au un toc nu mai înalt de patru centimetri. Atunci când tocurile încălțărilor sunt prea înalte, degetele mari ale picioarelor vor fi împinse către vârful pantofilor. Astfel vor fi strivite între vârf și celelalte degete, în mod special dacă pantofii au vârfurile înguste. Atenție! Atunci când faceți bătături, dacă nu le tratați la timp, vor deveni din ce în ce mai pronunțate, iar durerea va crește în intensitate, ceea ce va spori efortul pe care trebuie să-l depuneți atunci când mergeți pe jos.

Taguri articol: sfatul medicului bataturi

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU