25 Februarie 2022
1141 accesări
0 comentarii

Aveţi de făcut analize medicale? Dacă lucrurile stau așa, trebuie să știți că pacienţii sunt sfătuiți să postească înainte de preluarea sângelui timp de cel puţin opt ore. Totuşi, acest lucru va depinde şi de tipul de analize. Medicii susțin că testele de sânge sunt unul dintre cele mai frecvente tipuri de analize medicale, deoarece oferă multe informaţii despre starea de sănătate a unei persoane. De fapt, sunt considerate teste de rutină de bază atunci când vine vorba de orice intervenţie medicală. În general, bolnavii nu trebuie să mănânce înainte de analize, întrucât testele de sânge pot ajuta la analiza diferiţilor parametri.

Adesea, medicii solicită teste specifice pentru a confirma sau a exclude un anume diagnostic. Cu toate acestea, multe dintre teste sunt mai mult o chestiune de rutină (de exemplu, glicemia sau numărul de celule din sânge). Cu alte cuvinte, nu se consumă alimente sau lichide (cu excepţia apei) cu o seară înainte, pentru că sângele absoarbe alimentele şi băuturile şi acest lucru poate modifica anumiţi parametri. Desigur, necesitatea de a vă abţine de la alimente şi băuturi depinde de analizele care vor fi efectuate.

De exemplu, dacă medicul a solicitat doar o hemoleucogramă, este posibil ca postul să nu fie necesar. Cu toate acestea, în cazul nivelurilor de glucoză, adulţii trebuie să postească cel puţin opt ore, iar copiii cel puţin trei ore. În cazul analizei funcţiei tiroidiene, ar trebui să fie suficient un post de doar patru ore. Un alt aspect de luat în considerare este medicaţia. Anumite medicamente, la fel ca alimentele, pot modifica rezultatele analizelor medicale, motiv pentru care doctorii vă vor putea spune dacă ar trebui să întrerupeți administrarea anumitor medicamente.

Taguri articol: sfatul medicului analize medicale glicemia

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU