AVRAM oftalmolog, consult ochi (9)

AVRAM  oftalmolog, consult ochi (9)

ingrijire-ochi-bebe

ingrijire-ochi-bebe
17 Decembrie 2012
24923 accesări
2 comentarii

Lăcrimarea excesivă apare în urma unei inflamaţii netratate corespunzător sau a unui traumatism
Obstrucţia canalelor lacrimo-nazale este o afecţiune frecvent întâlnită în rândul sugarilor. Părinţii observă că micuţul are mereu unul sau ambii ochi înlăcrimaţi, ba mai mult lacrimile se scurg pe obraz şi nu în canalele lacrimale. Următorul simptom care apare este secreţia oculară de tip purulent, care împiedică deschiderea pleoapelor la trezire. Acestea sunt semnele că orificiul de deschidere în fosa nazală este blocat, canalul lacrimal se inflamează, iar infecţia se acumulează. De aceea, este imperios ca părinţii să se adreseze medicului oftalmolog şi cât mai devreme. Rezolvarea constă într-o intervenţie chirurgicală rapidă, realizată sub anestezie locală, dacă sugarul are între patru luni şi jumătate şi şase luni de viaţă. Este vârsta indicată pentru supunerea la intervenţia chirurgicală.

Concret, medicul spală canalele lacrimale, le desfundă şi le dilată cu ajutorul unei sonde. Operaţia, făcută la timp, durează doar câteva minute şi repet, cu anestezie locală. Însă, atenţie! Dacă sugarul a împlinit şase luni, se impune realizarea anesteziei generale. Mai mult, cu cât se aşteaptă mai mult pentru prezentarea la medic, există riscul apariţiei de complicaţii ulteriore: riscul stenozării canalelor într-atât încât să fie necesară şi o a doua intervenţie, riscul apariţiei cheratitei (inflamaţiei corneei) sau a altor infecţii a blocului ocular. Dezobstrucţia canalelor lacrimale costă 150 de lei şi, făcută la timp, se realizează la cabinet. Sunt situaţii când şi adulţii au nevoie de o astfel de intervenţie. Simptomele sunt similare: lăcrimare excesivă, secreţie oculară de tip purulent, ce stagnează la nivelul canalului lacrimal. Boala apare ca urmare a unei inflamaţii netratate corespunzător sau a unui traumatism. Au fost numeroase cazuri când, în urma unei lovituri puternice la nivelul feţei, pacienţii au avut nevoie de refacerea canalului lacrimo-nazal. Dacă nu este executată corect, manevra de dezobstrucţie poate să ducă la crearea unui canal lacrimo-nazal fals, ceea ce e la fel de grav precum obstrucţia celui real. Dr. Eliza AVRAM, medic oftalmolog OPTIPLUS

Taguri articol: bebelusi lacrimare excesiva oftalmologie ORL pediatrie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

2 comentarii

9 februarie 2016
ANDREEA
Rusine doamnei doctor

Distinsa domna doctor nu a binevoit sa se uite la copilul meu de 4 luni fara un onorariu de 200 de lei. Pur si simplu a cerut banii inainte de a sta de vorba cu noi, parinti de buna-credinta. Asta in conditiile in care, ca orice cetatean cu drepturi al acestei tari am fost la spitalul de urgenta Constanta unde domana doctor profeseaza! O atitudine de toata jena si o ofensa adusa meseriei de doctor!

24 ianuarie 2013
Adina

D-na doctor Avram Eliza ar trebui sa aiba mai multa grija de pacienti si apoi sa scrie articole pentru ziare. Opereaza fara sa explice pacientului ce optiuni are, dai banii, dar nu vezi nici o chitanta si pe deasupra, cum se zice "operatie reusita, pacient mort...". O simpla operatie de cataracta a adus multa durere fizica, drumuri la control, multi bani cheltuiti si fara a avea bucuria in final, ca acel ochi sa VADA. Dezamagire totala, d-na doctor !!! RUSINE sa va fie ! Va bucurati de banii unor pensionari, fara sa va pese ca ii distrugeti in loc sa ii vindecati !!!

Articol publicat de Dr. Eliza AVRAM