Sfatul medicului
33 accesări 05 August 2022 0 comentarii

Obsesia pentru o piele bronzată duce la o îmbătrânire prematură a tenului

Pe lumea aceasta există persoane care sunt, pur și simplu, obsedate să aibă o piele cât mai bronzată. Medicii spun, însă, că tanorexia (dependența de bronz) este o tulburare psihică ce poate cauza probleme de sănătate grave, inclusiv cancer de piele. Aceasta reprezintă dorința compulsivă de a vă bronza sau a rămâne bronzat. Medicii sunt de părere că persoanele care manifestă acest tip de comportament tind să prezinte și alte tipare de comportament specifice dependențelor, cum ar fi alcoolismul. Studii ulterioare au continuat același traseu, identificând posibilele cauze ale tanorexiei.

Cei afectați experimentează o nevoie obsesivă de a avea un ten mai închis. În acest scop, ei stau la soare în aer liber sau petrec mult timp la solar, dar, chiar și așa, nu sunt niciodată mulțumiți de nuanța tenului lor. Unii specialiști consideră tanorexia a fi o tulburare psihică independentă, pe când alții o văd drept un fel de tulburare dismorfică a corpului. În plus, anumite persoane semnalează faptul că tanorexia ar trebui să primească eticheta de sindrom, deoarece o parte dintre componentele sale nu sunt suficient susținute de dovezi științifice.

În principiu, statul la soare constant și expunerea repetată la razele ultraviolete cresc nivelul de relaxare și oferă o stare de bine. Organismul uman le secretă în mod natural la nivelul hipotalamusului și al glandei hipofize, însă acest proces nu are loc decât în momente de stres emoțional sau fizic. Din păcate, o persoană cu tanorexie va experimenta sindromul de sevraj atunci când nu se poate bronza. Alteori, li se pare că au tenul mai deschis decât este în realitate. Partea proastă este că această bronzare continuă duce la îmbătrânirea prematură a pielii.

Taguri articol: sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.