Sfatul medicului
184 accesări 05 August 2022 0 comentarii

Pernele pentru gravide îmbunătățesc calitatea somnului

O pernă specială poate face minuni, mai ales în cazul unei gravide, reducând disconfortul cauzat de modificările fizice din timpul sarcinii.

Mai mult decât atât, pe lângă faptul că dormiţi confortabil, spun specialiștii, contribuiţi la bunăstarea bebeluşului. Se știe că, pe măsură ce sarcina progresează şi apar modificări ale corpului, creşte şi disconfortul mamei în timpul somnului. În acest context, beneficiile pernei pentru gravide sunt numeroase.

Este normal ca femeile să simtă disconfort fizic, mai ales în ultimul trimestru de sarcină, dar pernele speciale reduc acest disconfort, fiind un accesoriu conceput pentru ca viitoarele mămici să doarmă cât mai confortabil. În plus, apelarea la perna prenatală ajută la bunăstarea bebeluşului. Unele studii arată că variabilitatea ritmului cardiac fetal este afectată de poziţia maternă. Altfel spus, poziţia adoptată de mamă este foarte importantă, iar pernele convenţionale nu sunt suficiente.

Taguri articol: sfatul medicului gravidă

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.