Nutriţie
381 accesări 01 Martie 2022 0 comentarii

Piperul, remediu pentru tusea persistentă

De sute de ani, condimentele pe care le folosim pentru a da savoare mâncărurilor sunt utilizate şi pentru proprietăţile lor medicinale. Considerat unul dintre cele mai sănătoase condimente, piperul negru are mai multe beneficii decât ne-am putea imagina. Consumul de piper negru stimulează tractul digestiv, previne gazele intestinale, creşte cantitatea de acid hidrocloric din stomac şi inhibă dezvoltarea bacteriană, în special la nivelul tractului intestinal. Mai mult, piperul poate vindeca tusea, deoarece uleiurile volatile din piper exercită un efect anestezic asupra terminaţiilor nervoase de la nivelul gâtului.

Un remediu perfect pentru această problemă de sănătate este un amestec de două vârfuri de cuţit de piper cu două linguri de miere şi câteva picături de zeamă de lămâie. Totodată, acest condiment arde grăsimile foarte repede şi scade apetitul, aşa că este perfect pentru persoanele care vor să slăbească sau au tulburări de digestie. Cu toate acestea, ar trebui să evitaţi consumul de piper dacă aveţi probleme precum gastrită hiperacidă sau hipertensiune. Totodată, piperul în exces este contraindicat persoanelor agitate, sensibile, care suferă de tulburări ale sistemului nervos şi celor care se confruntă cu afecţiuni oftalmologice.

Taguri articol: nutritie piper hipertensiune probleme condiment remediu

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.