Sfatul medicului
62 accesări 29 Septembrie 2022 0 comentarii

Pompa de perfuzie este folosită pentru tratarea bolnavilor cu diabet

Pompa de perfuzie cu insulină este adesea utilizată pentru tratarea diabetului zaharat de tip 1, în special la acei pacienți care nu au un control glicemic bun. Insulina este molecula care îi permite glucozei să pătrundă în celulele corpului. Glucoza, la rândul său, este nutrientul fundamental de care celulele au nevoie pentru energie. Ceea ce se întâmplă în diabet este că organismul nu poate produce sau utiliza insulina. Prin urmare, nivelul glicemiei crește peste concentrația adecvată, iar acest lucru cauzează toate simptomele și complicațiile bolii.

Pompa de perfuzie cu insulină este foarte utilă pentru persoanele care au un control slab al glicemiei sau pentru cele care au nevoie de mai multă flexibilitate în rutina de zi cu zi, cum ar fi sportivii. Pe scurt, pompa de perfuzie este un dispozitiv mic care este programat să livreze insulina în țesutul adipos, sub piele. Aceasta se mai numește infuzor continuu subcutanat de insulină. La mulți diabetici, în special de tip 1, tratamentul se bazează pe administrarea insulinei prin injecții subcutanate. Problema este că pacienții trebuie să aibă un control strict pentru a evita nivelurile haotice de glucoză. Ca urmare, pompa la care facem referire administrează automat insulina înainte de mese, iar pacientul nu mai este nevoit să facă injecții. Acest dispozitiv este programat în funcție de nevoile specifice ale persoanei bolnave. Mai exact, dozele și frecvența administrării sunt stabilite pe baza unui studiu anterior al fiecărui caz de diabet.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.