01 Aprilie 2016
1691 accesări
0 comentarii

Popularitatea programelor de detoxifiere creşte de la o zi la alta şi tot mai multă lume crede în aceste promisiuni de longevitate şi regenerare a organismului. Trebuie menţionat că aceste tratamente sau cure de detoxifiere sunt destul de costisitoare, iar sucurile de detoxifiere pentru o singură lună ajung la câteva sute de lei.


Unele persoane devin victimele celor care profită de această „modă”, care vând diverse produse şi programe de detoxifiere, ineficiente şi chiar dăunătoare dacă sunt consumate incorect. Unii specialişti nu sunt însă de acord cu aceste programe de detoxifiere şi susţin că organismul are capacitatea de a se regenera singur, fără ajutor din exterior.


„Organismul uman deţine, într-adevăr, un mecanism foarte sofisticat de detoxifiere sau, mai corect spus, de filtrare, neutralizare şi eliminare, în mare parte, a toxinelor introduse în corp odată cu hrana, cu apa sau alte băuturi, dar şi cu aerul inspirat. În acest sens, există mai mulţi responsabili cu îndeplinirea acestei sarcini extrem de complicate şi de necesare: sistemul digestiv, rinichii, ficatul, plămânii, pielea şi sistemul limfatic. Cheia rezolvării acestei dispute este să încercăm să clarificăm dacă şi în ce măsură reuşesc aceste organe să-şi facă treaba cu succes şi dacă au sau nu nevoie de ajutor din exterior”, a declarat nutriţionistul Nick Teodorescu.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU